Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fältkurs

LIR206 Humanistisk fältstudiekurs, 15 hp

Vad händer när humanister träder ut i fält? Vilka möjligheter uppstår när det vi studerar i första hand inte bestäms som text, utan som just fält, i termer av konkreta former av kulturell produktion, distribution och konsumtion? Kursen inleds med en introduktion till olika fältstudieperspektiv och -praktiker, såväl traditionellt etnografiska som prövande humanistiska och konstnärliga. Introduktionen lägger lika mycket fokus på praktiska övningar som på seminariediskussioner om teori och metod. Här läggs grunden för ett individuellt fältarbete som studenten genomför under terminens andra hälft och redovisar i en avslutande rapport.

Det finns möjlighet att utföra den praktiska delen av fältstudien lokalt, på annan ort, eller till och med utomlands.
Eventuella omkostnader för exempelvis resa och logi i samband med fältarbetet finansieras av dig som student och det finns många olika stipendier att söka (exempelvis Adlerbertska stipendiet med deadline den 30 juni).

Kursen ges både som fristående kurs och som en valbar del av masterprogrammet Kritiska studier 120 hp. Kursen kan fungera som materialinsamlande och förberedande kurs inför antingen ett magister- eller masterexamensarbete.

Kontaktpersoner

Christer Ekholm
tel. 031-786 4185
christer.ekholm@lir.gu.se

Studievägledning:

Camilla Alvhage (litteraturvetenskap och teaterstudier)
tel. 031-786 4580
studiev.litt@lir.gu.se

Kristina Svensson (religionsvetenskap och teologi)
tel. 031-786 4519
kristina.svensson@lir.gu.se

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2020-05-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lir.gu.se/utbildning/avancerad-niva/humaniorakurser/faltkurs/
Utskriftsdatum: 2020-06-06