Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Life writing - biografiska genrer i förvandling, 7,5 hp

Människor berättar ständigt sina liv. För varandra och offentligt, nu mera än någonsin. Bokmarknaden har under det senaste decenniet svämmat över av biografiska berättelser av alla de slag. På nätet skrivs varje dag nya dagboksanteckningar och självbiografier i form av bloggar och personliga hemsidor. I ämnen som historia, konstvetenskap och litteraturvetenskap har biografier fått ett uppsving. Life writing har blivit ett nytt stort internationellt forskningsfält.

Den tvärvetenskapliga  kursen LIR204: Life writing. Biografiska genrer i förvandling, 7,5 hp är en fristående kurs på avancerad nivå. Den är öppen för alla med kandidatexamen.

Kursen ger en inblick i områdets växlande praktiker och fördjupar kunskapen om fältets teoribildning. I kursen ingår en offentlig föreläsningsserie med aktuella författare inom området. Seminarierna är öppna för alla intresserade.

Läs mer om kursen på Canvas (Göteborgs universitets lärplattform)

Intresserad av att söka?

LIR204 ges på kvartsfart dagtid, höstterminer. Du söker den via www.antagning.se

Kontaktinformation

Camilla Alvhage, studievägledare
studiev.litt@lir.gu.se
Tel: 031-786 4580

Cecilia Pettersson, lektor
cecilia.pettersson@lir.gu.se
Tel: 031-786 1031

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2019-07-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?