Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Resestipendium för studenter

Resestipendium för studenter på masternivå från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur.

Studenter på masternivå i litteraturvetenskap, idéhistoria och religionsvetenskap har möjlighet att söka ett resestipendium på 25 000 kronor för utlandsvistelse vid annat lärosäte i samband med arbetet med sin masteruppsats. Stipendiet kan också sökas av dem som efter sin masterexamen vill meritera sig för forskarutbildning.

Stipendiet ska möjliggöra för studenter att gästa utländska lärosäten och där skapa egna internationella kontakter av värde för det pågående uppsatsarbetet eller inför det kommande forskningsarbetet inom forskarutbildningen. Mottagarna av stipendiet ska i huvudsak verka inom de av stiftelsen prioriterade områdena, i detta fall Kultur och hälsa/livstolkning.

Stipendiet är tänkt att täcka resor och boende via mottagande universitet och omfattar vanligtvis två till tre månader.
Ansökan ska innehålla: en kort projektbeskrivning för masteruppsatsen eller det planerade avhandlingsarbetet på ca 400 ord (syfte med projektet, metod och teori samt material), namn på nuvarande handledare vid Göteborgs universitet samt namn och titel på utländska handledare och ange kontaktuppgifter till gästande institution.
Bif. en CV en kort beskrivning av ditt projekts syfte (max 50 ord).

Ansökan skickas till Yvonne Leffler, yvonne.leffler@lir.gu.se. Ansökningar behandlas kontinuerligt när de inkommit till stiftelsen, dvs. minst två gånger per termin.

Kontaktperson: Yvonne Leffler, yvonne.leffler@lir.gu.se

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2017-12-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?