Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på grundnivå

Här hittar du ett stort utbud av kurser på grundnivå i litteraturvetenskap, teaterstudier, idé- och lärdomshistoria och religionsvetenskap och teologi – från introduktionskurser till fördjupningskurser.

Tre terminers studier med progression i något av våra ämnen kan utgöra huvudområde i en filosofie kandidatexamen om 180 högskolepoäng.

Utbildningarna i litteraturvetenskap, teaterstudier, idé- och lärdomshistoria samt religionsvetenskap och teologi ges i huvudsak som fristående kurser.

Funderar du på att bli präst i Svenska kyrkan eller pastor i andra samfund ska du söka till Teologiskt kandidatprogram. Vi erbjuder även Redaktionell praktik, en utbildning för dig som vill jobba med texter och utgivning.

Du kan också välja att läsa en enstaka kortare kurs för att komplettera dina övriga studier - eller för att förkovra dig.

För mer information om våra program och kurser: se respektive ämne i vänstermenyn eller kontakta våra studievägledare.

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2016-09-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?