Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Teaterstudier

Vill du studera ämnet teater i teori och praktik? Välkommen till teaterstudier!

Här får du lära dig om teaterföreställningens många uttrycksmedel, såsom dialog, rörelse, scenografi, kostym, ljus, ljud och kommunikation med en publik. Vi läser pjästexter från antiken till idag och diskuterar texterna i relation till samhälle och konsttraditioner. Du kommer att gå på olika slags föreställningar och diskutera teater med professionella utövare. Du får också pröva den moderna teaterns centrala idéer i workshops.

Under hela utbildningen varvas teori och praktik. Teatervetenskaplig teori ger dig en bred orientering i de teorier och metoder som används av forskare inom ämnet. I regi- och iscensättningsövningar undersöks teaterspråkets kroppsliga, muntliga och rumsliga dimensioner.

De som studerat ämnet hos oss arbetar ofta inom kultur- och utbildningssektorerna som kulturskribenter, teaterproducenter, kulturadministratörer, teaterpedagoger, dramaturger och dramatiker.

Kurser i teaterstudier ges på grund- och avancerad nivå där ämnet kan utgöra huvudområde för kandidat-, magister- och masterexamen.

Information om kursstart och anmälningskoder hittar du i kurskatalogen. Kurserna söker du senast den 15 april/15 oktober via www.antagning.se.

Kurser

Här kan du läsa mer om vilka kurser vi ger på grundnivå i ämnet teaterstudier. Kursplan och litteraturlista hittar du på kursens sida i Canvas – Göteborgs universitets lärplattform.

TS1111: Teaterstudier, grundkurs, 30 hp.
Kursen ges på helfart dagtid under höstterminer.

TS1210: Teaterstudier, fortsättningskurs, 30 hp.
Kursen ges på helfart dagtid under vårterminer.

TS1310: Teaterstudier, fördjupningskurs, 30 hp.
Kursen ges på helfart dagtid under höstterminer.

Sidansvarig: Elin Widfeldt|Sidan uppdaterades: 2019-11-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?